Vandaag iets met... Verhuizen
05-10-2015 22:21En ineens is het dan zover; wij zijn Limburgers!. Hoe dit zo is gekomen?
Na lang fantaseren, meestal na iets te veel wijn, om onze eigen B&B te beginnen in Italië, Spanje of Frankrijk, kwamen wij 2 jaar geleden, tijdens een lang weekend Zuid Limburg in de omgeving van Mechelen, Epen Eijsden.
Op slag waren wij verliefd op het adembenemende heuvellandschap. Ineens wisten we het zeker; hier ligt onze toekomst, hier gaat onze ondernemingsdroom in vervulling.
De Planning was snel gemaakt;
Ons huis in Voorburg te koop zetten, huis in Limburg zoeken, verhuizen, baantjes zoeken, genieten! In februari 2015 hebben wij inderdaad ons huis te koop gezet en drie maanden later was dit verkocht. Dat ging soepeltjes..
Onze banen hebben we opgezegd, de verhuizing voorbereidt en een huis op de kop getikt om september 2015 in Meerssen neer te strijken. In Maastricht heb ik inmiddels een baantje gevonden, terwijl Maartje nog zoekende is en ondertussen het ondernemingsplan schrijft.
Zo kunnen we rustig inburgeren in het Limburgse leven en de omgeving optimaal verkennen. Vanuit dit centraal gelegen Meerssen willen wij eerst een beetje bijkomen van een hectisch jaar.
De bekendste inwoner van Meerssen
Hoe nu verder?
Zoals gezegd; gaan wij eerst genieten en een beetje uitrusten. Zo'n verhuizing hakt er nogal in. We genieten nog van het mooie weer en we zijn bezig de mooie omgeving te verkennen. Er zijn zoveel mooie plekjes dat we daar voorlopig nog wel mee bezig zijn. We combineren het nuttige met het aangename. En genuttigd word er!
Gaan we nu koken!
Limburg staat bekend om hun Bourgondische levensstijl en het zijn genieters bij uitstek. De meest bekende gerechten zijn toch wel de vlaai en het zoervleisj. Om met het laatste te beginnen; het recept.
Voor 4 personen
Dag 1
- 750 gram runder of paarden poulet
- 0.5 Spaanse peper in hele dunne ringetjes
- 10 kruidnagels
- 3 blaadjes laurier
- 250 gram appelazijn
- 250 gram water
- Pepermolen
Meng al deze ingrediënten en laat dit minimaal 24 uur en maximaal 48 uur marineren op een koele plaats.
Dag 2
- 250 gram sterke runderboullon
- 250 gram uienringen
- 130 gram peperkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- Giet het vlees af maar bewaar het vocht (laurier en kruidnagels mogen blijven)
- Dep het vlees droog en bestrooi licht met zout
- Bak het vlees en uienringen in roomboter bruin
- Blus af met de bouillon en laat dit twee uurtjes sudderen
- Voeg peperkoek en appelstroop toe en laat nog eens 2uur sudderen tot het vlees zacht is en net niet uit elkaar valt
Zoervleisj wordt traditioneel gegeten met frieten en appelcompote.
Wij eten er vaak frieten uit de oven bij;
- snij vast kokende aardappelen in partjes (evt met schil) niet wassen!
- Meng met zonnebloemolie, zout en fijngehakte rozemarijn.
- Spreid dit op een bakplaat en bak in de oven op 200 graden tot de frietjes bruin en gaar zijn.
Maar je kan natuurlijk ook gewoon frietjes bakken of halen bij uw frituurspecialist!
Smakelik aete!