Blog

Vandaag iets met...Voorbereidingen

18-01-2014 21:17
Na een overdonderend succes met chocoladeletters afgelopen december heeft V.I.M. deze keer iets romantisch op stapel staan. Ik kan er nog niet té veel over zeggen behalve dat de testrecepten in volle gang zijn en dat je deze site in de gaten moet houden, om voor uw geliefde(n) eens goed voor de dag...

Vandaag iets met...Parmaham!

06-01-2014 21:52
Wie kent het niet, die heerlijke gedroogde ham uit het mooie Italië. Wist je dat er een heel verhaal achter deze ham zit? Al in de 16e eeuw was paus Pius groot fan van Parmaham, en sindsdien is de ham uitgegroeid tot een delicatesse. In de 19e eeuw werd de hamproductie flink opgevoerd. Met name in...

Vandaag iets met...Konijn!

15-12-2013 21:26
  Kerst staat voor de deur. Iedereen heeft al zo zijn of haar ideeën over het kerstmenu. Gelukkig (of niet) word je van alle kanten geholpen aan ideeën, recepten en  complete menu’s. Wat toch weer vaak terug kom in zo’n kerstmenu is konijn. Persoonlijk vind ik aan konijn weinig aan (zou...

Vandaag iets met... Spruitjes!

03-12-2013 20:57
Iedereen is druk in de weer is met marsepeinen varkens, borstplaat, pepernoten en gevuld speculaas. UIteraard ben ik ook verzot op al die zoete mondvermaakjes, maar je kan geen Allerhande of blog openen zonder tegen sinterklaaszoetigheid tegen te komen. Dit soort gebak zelf maken is natuurlijk...

Vandaag iets met... Chocoladeletters deel II

30-11-2013 21:01
Ruim 13 kilo chocolade en meer dan 4 kilo roomboter, doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline. Deze ingrediënten waren er nodig om maar liefst 96 chocoladeletters te produceren  Wat  een mega prestatie heeft Joliene geleverd! Maar dan heb je ook wel wat. Ze zijn niet alleen erg...

Vandaag iets met... Gorgonzola

25-11-2013 13:11
  Gorgonzola wordt gemaakt van volle koemelk. Gorgonzola is de naam van een van de dorpjes in Noord Oost Italië in de buurt van Milaan, waar vroeger Gorgonzola werd gemaakt. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt in kaasfabrieken. Gorgonzola is dus vernoemd naar de plaats waar hij vandaan komt....

Vandaag iets met...Chocoladeletters

23-11-2013 13:40
Dit is mijn buurvrouw Joliene. Leuk mens, en helemaal gek van bakken, patisserie en alles wat ermee te maken heeft. Om de zoveel tijd heeft ze weer iets lekkers wat ze zelf maakt en aan de man brengt. Van cupcakes naar bruidstaarten en van boterkoekjes naar appeltaarten. Nu heeft ze weer wat...

Vandaag iets met... Kleur!

19-11-2013 21:25
  Hoe gaaf is dit? Prachtige herfstkleuren op je bord. Paprika, wortel en tomaten, maar dan met hele andere kleuren dan dat je van ze gewend bent.   Zwarte tomaten Behalve de donkere kleur, worden ze ook bijzondere “krachten” toegedicht. Zo zouden deze zwarte juweeltjes, de stof...

Vandaag iets met zuurkool

18-11-2013 10:26
Wie kent het niet? Onze zuurkoolstamppot! Hoewel ‘onze’. Zo ‘ons’ is die zuurkool helemaal niet . Het schijnt dat de oorsprong van zuurkool in het noorden China/Mongolië  ligt. Zoals de meeste uitvindingen is ook zuurkool “per ongeluk” uitgevonden. Door fijngehakte kool te vervoeren in leren...

Ricotta

14-11-2013 15:19
  De Sicilianen zijn beroemd om hun cannoli. Het zoete gebak wat je op iedere hoek kan kopen en wat de kleuren draagt van de Italiaanse vlag. Deze cannoli bevat ricotta, maar wat is ricotta? Het is geen   kwark, het is geen kaas, het is geen mascarpone (ook heerlijk...
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Heeft ú ze nog; Goede voornemens? 75% van de voornemens gemaakt op 31 december,  al dan niet onder invloed van bubbels en oliebollen,  sneuvelde al op 2 januari. Waarom is dat? Omdat 2 januari een deprimerende dag is, waarbij de drempel om daadwerkelijk iets te doen met je voornemens door overmatig vreten en zuipen en het uitbrakken daarvan op 1 januari, eigenlijk geen drempel meer is maar een muur ter lengte van die in China en ter hoogte van de Norekdam(link)
Eigenlijk zou je er verstandig aan doen om je voornemens vóór je te houden tot ná al je nieuwjaarsborrels en je voornemens  pas rond 15 januari kenbaar aan de buitenwereld te maken. Dat scheelt stress (confrontatie dat je nu echt moet gaan stoppen met roken), ongemakkelijke situaties (naar welke sportschool ga je eigenlijk? Terwijl je geen idee hebt of er überhaupt één is in jouw woonplaats ) en ongepaste interesse in jouw privéleven (goh, dus je bent te zwaar, zal je cholesterol/bloeddruk/suiker ook wel te hoog zijn) Zomaar drie redenen waarom je die voornemens nog veel verder voor je uit zou moeten schuiven tot, pak em beet, juli. Kom je net terug van vakantie, je bent ontspannen (als het goed is...), niemand op aarde heeft het nog over goede voornemens  en je moet tóch weer in een nieuw (werk)ritme komen. Waarom dan niet meteen in een gezond ritme? Veel makkelijker vol te houden!
Of ik goede voornemens heb? Maar natuurlijk! Gelukkig hebben deze weinig te maken met bovenstaande onhaalbare doelstellingen. Zo wil ik meer tijd gaan besteden aan mijn website, verhuizen, mijn haar laten groeien en wat vaker de kroeg in. Redelijk gemakkelijke haalbare taggen me dunkt.
En daar hoef ik niet mee te wachten tot de zomer.