Artikel archief

Vandaag iets met... Spruitjes!

03-12-2013 20:57
Iedereen is druk in de weer is met marsepeinen varkens, borstplaat, pepernoten en gevuld speculaas. UIteraard ben ik ook verzot op al die zoete mondvermaakjes, maar je kan geen Allerhande of blog openen zonder tegen sinterklaaszoetigheid tegen te komen. Dit soort gebak zelf maken is natuurlijk...

Vandaag iets met... Chocoladeletters deel II

30-11-2013 21:01
Ruim 13 kilo chocolade en meer dan 4 kilo roomboter, doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline. Deze ingrediënten waren er nodig om maar liefst 96 chocoladeletters te produceren  Wat  een mega prestatie heeft Joliene geleverd! Maar dan heb je ook wel wat. Ze zijn niet alleen erg...

Vandaag iets met... Gorgonzola

25-11-2013 13:11
  Gorgonzola wordt gemaakt van volle koemelk. Gorgonzola is de naam van een van de dorpjes in Noord Oost Italië in de buurt van Milaan, waar vroeger Gorgonzola werd gemaakt. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt in kaasfabrieken. Gorgonzola is dus vernoemd naar de plaats waar hij vandaan komt....

Vandaag iets met...Chocoladeletters

23-11-2013 13:40
Dit is mijn buurvrouw Joliene. Leuk mens, en helemaal gek van bakken, patisserie en alles wat ermee te maken heeft. Om de zoveel tijd heeft ze weer iets lekkers wat ze zelf maakt en aan de man brengt. Van cupcakes naar bruidstaarten en van boterkoekjes naar appeltaarten. Nu heeft ze weer wat...

Vandaag iets met... Kleur!

19-11-2013 21:25
  Hoe gaaf is dit? Prachtige herfstkleuren op je bord. Paprika, wortel en tomaten, maar dan met hele andere kleuren dan dat je van ze gewend bent.   Zwarte tomaten Behalve de donkere kleur, worden ze ook bijzondere “krachten” toegedicht. Zo zouden deze zwarte juweeltjes, de stof...

Vandaag iets met zuurkool

18-11-2013 10:26
Wie kent het niet? Onze zuurkoolstamppot! Hoewel ‘onze’. Zo ‘ons’ is die zuurkool helemaal niet . Het schijnt dat de oorsprong van zuurkool in het noorden China/Mongolië  ligt. Zoals de meeste uitvindingen is ook zuurkool “per ongeluk” uitgevonden. Door fijngehakte kool te vervoeren in leren...

Website gelanceerd

15-11-2013 09:43
Mijn website is vandaag van start gegaan. Spannend!

Ricotta

14-11-2013 15:19
  De Sicilianen zijn beroemd om hun cannoli. Het zoete gebak wat je op iedere hoek kan kopen en wat de kleuren draagt van de Italiaanse vlag. Deze cannoli bevat ricotta, maar wat is ricotta? Het is geen   kwark, het is geen kaas, het is geen mascarpone (ook heerlijk...

Hele mooie tomaatjes

14-11-2013 13:54
          Dit zijn "Wild wonder tomaatjes". Prachtig divers gekleurde tomaatjes ter grootte van de bekende cherry tomaatjes. De "Wild wonder tomaatjes" zijn iets zoeter van smaak en lenen zich perfect als snoeptomaatjes. Mooi he?  

Salade du chef

14-11-2013 13:53
Salades vind ik heerlijk! Niet alleen om op te eten, maar vooral om ze te maken. Het liefst kijk ik in de koelkast om mij te laten inspireren door alles wat daar te vinden is. Op die manier heb ik deze salade gemaakt. De salade bestaat uit; ijsberg- en gemengde sla, gekonfijte mini paprika's,...

Onderdelen 31 - 40 van 41

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>