07-11-2015 22:33
Hoewel Sint en zijn zwarte Pieten pas over een aantal dagen voet aan Nederlandse wal zullen zetten, loop ik vast op de zaken vooruit om je mee te nemen in de wereld van speculaas. Speculaas pas echt veel word gegeten zodra de Sint in het land is. Waarom? Omdat het rijmt? Sinterklaas...
05-10-2015 22:21
En ineens is het dan zover; wij zijn Limburgers!. Hoe dit zo is gekomen?
Na lang fantaseren, meestal na iets te veel wijn, om onze eigen B&B te beginnen in Italië, Spanje of Frankrijk, kwamen wij 2 jaar geleden, tijdens een lang weekend Zuid Limburg in de omgeving van Mechelen, Epen...
03-05-2015 20:52
Als ik iets lekker vind is het wel suikerbrood, liefst vers gebakken en met een dikke laag roomboter. Om dit feestbrood te maken stond dan ook al lang op mijn to do list.
Eerst een klein beetje theorie;
Het beroemde Friese suikerbrood bevat 40% suiker en er wordt kaneel aan toegevoegd. Ook in...
13-03-2015 17:24
Vorige week zag je ze misschien al voorbij komen op mijn FB; Pepernoten Hoe kom je dáár nu weer bij was de veelgehoorde opmerking.
Vandaag de uitleg.
Maandag 9 maart was de officiële kick-off van de Foodbattle 2015 gepresenteerd op het ministerie van Economische zaken. Vanaf die datum...
27-01-2015 19:57
U heeft vast wel eens gegeten of gehoord van een blini. Een klein rond pannenkoekje die je eet met ruim belugakaviaar en die geheel wegspoelt met bubbels of een goede (fles) wodka.
Maar wist u dat blini het meervoud voor blin is? Het is dus één blin en twee blini. Het betekent zoveel...
14-01-2015 21:10
Potted shrimps...
Niet heel bekend in de culinaire wereld. Althans, niet dat ik weet. Ik kom het nooit ergens tegen. Misschien vind men het zonde van de garnalen, of is het moeilijk te maken. Wat ook de reden moge zijn. Ik vind ze op deze manier bereidt heerlijk en super simpel.
Potted shrimps...
11-01-2015 22:14
Brussel vond het tijd de groeiende groep mensen met een voedselallergie tegemoet te komen door een wet in te voeren om de allergenen voor iedereen inzichtelijk te maken. Dat wil dus zeggen dat de voedselproducenten/fabrikanten de allergenen duidelijk op het etiket dienen te vermelden....
02-01-2015 18:30
Heeft u ze; Goede voornemens?
Maarliefst 75% van de voornemens gemaakt op 31 december, al dan niet onder invloed van bubbels en oliebollen, sneuvelde al op 2 januari. Waarom is dat? Omdat 2 januari een deprimerende dag is, waarbij de drempel om daadwerkelijk iets te doen...
23-11-2014 14:16
Goed nieuws!
De bestellingen stromen binnen, maar er kan altijd meer bij!
Vergeet dus niet uiterlijk zondag 30 november je bestelling door te geven op vandaagietsmet@live.nl
11-11-2014 20:36
De Sint is weer in het land en dat betekent; zoetigheid!
Weet je nog? Vorig jaar kon je bij Vandaag iets met... overheerlijke chocoladeletters verkrijgen. Een groot succes naar bleek. Dit jaar doen we dat dus weer dunnetjes over.
De letters zijn weer gemaakt van pure Calebaut chocolade(58.3%)...